Home
Educorb

Európai uniós témák feldolgozása és a kulcskompetenciák fejlesztése a közoktatásban - Tanártovábbképzés középiskolai pedagógusok számára

A képzés célja, hogy részletes elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtson arról, hogyan lehet akár tantárgyakat átívelő módon a középfokú oktatásba bevonni a különböző európai uniós tartalmakat, hogy az érdekes, figyelemfelkeltő legyen a diákok számára, s egyben fejlessze az EU által elfogadott kulcskompetenciákat. A tanártovábbképző tréning az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium támogatásával, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai közreműködésével valósul meg. A résztvevők a képzés elvégzéséről oklevelet kapnak, valamint az beszámítható a kötelező pedagógus-továbbképzésbe is, mivel a képzés óraszáma meghaladja a napi 5 tanórát.

Hol és mikor?

A programban kétféle képzési programot kínálnak: egyrészt az érdeklődők öt régióban részt vehetnek félnapos képzéseken, illetve jelentkezhetnek a budapesti kétnapos intenzív tréningre. Félnapos képzések öt régióban

Időpont Helyszín

2010. február 15. Székesfehérvár, Fejér Megyei Önkormányzat Hivatala, 8000 Piac tér 12-14.

2010. február 25. Pécs, Művészetek és Irodalom Háza, 7621 Széchenyi tér 7-8.

2010. március 8. Kecskemét, Katona József Könyvtár, 6000 Piaristák tere 8.

2010. március 11. Budapest, Pest Megye Önkormányzatának Hivatala, 1052, Városház u.7.

2010. március 18. Eger, Megyeháza, 3300 Kossuth. L. u. 9. A képzések valamennyi régióban 14 órakor kezdődnek és 19 óráig tartanak, azaz a képzés időtartama 6 tanóra.

A képzésen való részvétel ingyenes. A kávészünetek és a frissítők mellé a más településről érkezőknek útiköltség-térítést biztosítunk.

Kétnapos pedagógustréning Budapesten

Időpont: 2010. március 5-6, péntek-szombat Pénteken a tréning 10 órakor kezdődik (érkezés, regisztráció 9 órától) és 18:30-ig tart. Szombaton 8:30-kor kezdünk, a program a 14 órakor kezdődő ebéddel ér véget. A képzés 15 tanóra. Helyszín: Budapesti Európai Ifjúsági Központ (BEIK); 1024 Budapest, Zivatar u. 1-3.

A képzésen való részvétel ingyenes. A főétkezések és kávészünetek mellett a más településről érkezőknek előzetes regisztráció alapján kétágyas elhelyezéssel szállást és útiköltség-térítést biztosítanak. Korlátozott számban a résztvevő költségére egyágyas elhelyezést is tudnak biztosítani (6.000,- Ft/fő).

Miről szól, mit nyújt a képzés?

Mindkét képzéstípusban az alábbi témák kerülnek feldolgozásra, a prezentációk mellett interaktív műhelyek keretében. A kétnapos tréning értelemszerűen több gyakorlati elemet tartalmaz és a témák nagyobb mélységben történő feldolgozására nyújt lehetőséget.

• Mit adott nekünk az Unió a csatlakozás előtt és az azóta eltelt 5 és fél évben?

• Miért fontos, hogy az uniós tartalmak jelen legyenek a pedagógiai munkánkban?

• Milyen kulcskompetenciák fejleszthetők az uniós tartalmak integrálásán keresztül?

• Ki mit csinál az Unió tagországainak iskoláiban? Mit és hogyan visznek be az oktatásba?

• Uniós ügyeink és ezek iskolai, tanórai vetületei

• A jó uniós téma és feldolgozási lehetőségei

• Kreatív módszertan alkalmazása uniós témák feldolgozására

• Uniós „mindentudó”

További információ, jelentkezés: A képzésekről további információ, valamint az online jelentkezési lap elérhető: http://www.tpf.hu/pages/subpage/index.php?id=1117&page_id=559

A képzésen elsősorban középiskolai tanárokra számítanak, képzésenként legfeljebb 70 főre. A jelentkezők számától függően lehetőséget nyújtanak egyéb oktatók, európai oktatási témák iránt érdeklődők számára is.

 

Logoblock