Home
Educorb

Európai Unió a középiskolában - Pedagógustréning Székesfehérváron

Miért fontos, hogy az uniós tartalmak jelen legyenek a pedagógiai munkában? Milyen kulcskompetenciák fejleszthetők ezek integrálásán keresztül? Milyen a jó uniós téma és milyen tippeket leshetünk el az egyes tagországoktól ezek feldolgozására?

A középiskolai pedagógusok számára szóló továbbképzéseknek egyik fő célkitűzése a fenti témák feldolgozása.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálata kezdeményezésére és finanszírozásában, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai közreműködésével kerül megrendezésre 2010-ben az „Európai uniós témák feldolgozása és a kulcskompetenciák fejlesztése a közoktatásban" pedagógus továbbképzési program. A képzés-sorozat utolsó állomásaként március 29-én Székesfehérvárra várják félnapos továbbképzésre az európai uniós ismereteket tanító középiskolai tanárokat.

A képzés az általános és szaktanári munkában felhasználható, aktuális európai uniós tudásanyag és a tagállamok oktatás-módszertani jó gyakorlatainak átadását szolgálja. A nemzetközileg elismert szakértők által tartott tréningek részletes elméleti és gyakorlati ismereteket nyújtanak majd a résztvevőknek arról, hogyan lehet a középfokú oktatásba - akár tantárgyakat átívelő módon - bevonni a különböző uniós tartalmakat úgy, hogy az érdekes és figyelemfelkeltő legyen a diákok számára, és fejlessze az EU által elfogadott kulcskompetenciákat is.

A részvétel ingyenes, a más településekről érkezőknek az útiköltség-térítés biztosított. A pedagógusok a tréning elvégzéséről oklevelet kapnak, valamint beszámíthatják a kötelező pedagógus-továbbképzésükbe is.

A képzések az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálata megbízásából, az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai közreműködésével a KULTINDEX szervezésében valósulnak meg. Partnerünk a Europe Direct hálózat és a Tempus Közalapítvány.

Részlet:http://www.tka.hu/

 

Logoblock