Home
Educorb

Magyar tanulók nyári gyakorlata Ausztriában

A Leonardo da Vinci projekt keretében a Keszthelyi Akadémia Alapítvány Gazdasági Szakközépiskolájából 4 tanuló vett részt a négyhetes ausztriai szakmai gyakorlaton 2010. június 21. és július 16. között.

A gyakorlatot megelőzően az iskola oktatói több alkalommal tartottak felkészítő tréninget a kiutazóknak. Két gyakornok dolgozott a Theresienfeld-i „Geoplast Kunststofftechnik GmbH." irodájában, míg a másik két gyakornok Neunkirchen-ben az  „Ingrid L. Blecha Ges.m.b.H." központjában.

A diákok jól megfeleltek az új elvárásoknak. Az irodai adminisztrációs feladatok elvégzése mellett gyakorolták a német nyelven való kommunikációt.  Munkájukról mindkét munkahelyen pozitív visszajelzéseket kaptunk - udvariasak, segítőkészek voltak, szakmai felkészültségüket jónak értékelték. A diákok elhelyezése a Wiener Neustadt - i Szakfőiskola jól felszerelt modern apartmanjaiban történt. Szabadidejükben bejárták Wiener Neustadtot és a város környékét. Voltak Bécsben, megnézték a „Hoche Wand"-ot. A diákok nagyon sokra értékelték az osztrák koordinátorok segítőkészségét odafigyelését.

 

Logoblock