Home
Educorb

EDUCORB Zárókonferencia 2012. május 21.

Az EDUCORB - Partnerség az oktatásért a határtérségben elnevezésű, oktatási témájú projekt 2008-ban azzal a célkitűzéssel indult el, hogy az industrievierteli és nyugat-dunántúli fiatalok számára intekulturális kompetenciákat, valamint gazdasági ismereteket közvetítsen határon átnyúló jelleggel.

A szomszédos nyelv kölcsönös bevezetése az óvodákban, a közös rendezvények és szakmai gyakorlatok lehetővé tették az osztrák és magyar óvodások, valamint iskolások számára, hogy megismerjék a szomszédos ország nyelvét, kultúráját, hétköznapjait, valamint gazdaságát. A középiskolások az új e-learning képzési forma segítségével bővíteni tudják gazdasági ismereteiket a másik országra specializált tartalmakkal.

Az EDUCORB projekt vezető partnere a Industrievierteli Regionális Fejlesztési Szövetség-Projektmenedzsment volt. Magyar oldalról három partnerszervezet, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség, a Sopron-Fertőd Kistérség Többcélú Társulása, valamint a Keszthelyi Akadémia Alapítvány, osztrák oldalon az Alsó-ausztriai Tartományi Kormányhivatal Óvodai Osztálya (Abteilung Kindergärten der NÖ Landesregierung) vett még részt a projekt megvalósításában.
Szeretnénk az eredményeinket a projektben részt vevő szervezetekkel és a projekt haszonélvezőivel közösen bemutatni, továbbá az érdeklődők figyelmét a jövőbeni tevékenységeinkre felhívni. A rendezvényt a projekt témájához kapcsolódó szakmai előadások színesítik.

Ennek okán, illetve ezúton szeretnénk Önt meghívni az
EDUCORB - Partnerség az oktatásért a határtérségben
projekt zárókonferenciájára.
Időpont: 2012. május 21., hétfő, 10.00-14.30
Helyszín: Hotel Sopron (9400 Sopron, Fövényverem u. 7.)

A rendezvény a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség szervezésében valósul meg. Magyar-német nyelű tolmácsolást biztosítunk. A részvétel ingyenes.

MeghĂ­vĂł
Jelentkezési lap

 

Logoblock