Home
Educorb

Új magyar nyelvkönyv 9-10 éves korosztály részére

„Kalandosan magyarul"
Új magyar nyelvkönyv a 3. osztálytól

  

Ezzel a címmel készült el az EDUCORB extended projekt keretében készült el az új magyar nyelvkönyv, melyet az általános iskola harmadik osztályától javaslunk.
 
Azok a tanulók, akik az Alsó-Ausztriai Nyelvi Offenzíva keretében magyar nyelvet tanulnak, ingyen juthatnak tananyagokhoz, melyek uniós támogatással készültek. Korábbi projektekben a felső tagozattól használható „Rajt" címmel és az első-második osztályosok részére „Spielerisch Ungarisch lernen" címmel készült tananyag. Ezek itt letölthetők.


A folyamatos nyelvtanulás szellemében törekszünk arra, hogy a tanulók iskolai éveik alatt ne szakítsák meg a nyelvtanulást. A nyelvtanulás során a sikerélmény nagyon fontos és ez innovatív, érdekes tananyagokkal fokozható. Ezért az EDUCORB extended projekt egyik célja volt a magyar nyelvi tananyag kínálatának bövítése és minden korosztály részére megfelelő szintű tananyagok rendelkezésre bocsátása.
A könyv 20 fejezetből áll és két tanévre kínál változatos anyagot. Fejezetenként két oldalnyi új anyag szerepel, melyek témái a gyermekek élményvilágához és mindennapjaihoz igazodnak. Ezt 2x2 oldalnyi változatos gyakorlatok követik, melyek a szókészlet bővítésre különös hangsúlyt fektetnek.
Osztrák és magyar gyerekek közös nyári balatoni táborozása szolgáltatja a tananyag keret történetét. A fejezeteket azonban tetszés szerinti sorrendben taníthatjuk, a tanulók előzetes ismeretei és érdeklődése alapján. A bevezető dialógusok és szövegek a globális megértés elvét követik. A kommunikációhoz szükséges szövegelemek színesen ki vannak emelve. Ezenkívül a tanulók országismereti és kultúráli ismeretekre is szert tesznek.
A könyvhöz online feladatok is kapcsolódnak, melyek a nyelvórákat még változatosabbá teszik és a egyúttal a tanulók digitális kompetenciáit is fejlesztik.

Online feladatok 

A magyar nyelvkönyv szerzöje: Blaskó Katalin.

 

További információk:

Nikolett Raidl, projektvezetö, nikolett.raidl@noeregional.at 

 


 

Logoblock