Home
Educorb

A Keszthelyi Akadémia Alapítvány EDUCORB projekt keretében végzett tevékenysége

A Keszthelyi Akadémia Alapítvány az EDUCORB projekt keretében a 2009-es évben is az előirányzott feladatoknak megfelelően folytatja munkáját.

Az Alapítvány célul tűzte ki maga elé az interkulturális kommunikációs és gazdasági kompetenciák megvalósítását határon túl nyúló együttműködés keretében, amelyet szakközépiskolák bevonásával kíván megvalósítani.

A Keszthelyi Akadémia Alapítvány a projektcélok teljesüléséhez „Határ menti szakmai gyakorlati programok" keretében a gyakorlati helyekkel kapcsolatosan egyeztetéseket folytatott az osztrák partnerintézménnyel, melynek keretében intézkedett az ausztriai szakközépiskolai tanulók Magyarországon történő nyári gyakorlatának lebonyolításában.

Az Alapítvány fontosnak tartja a tanulók érdeklődésének felkeltését, ösztönzését, a mobilitási programban való aktívabb részvételnél, mivel a projekt fókuszában a határrégió képzési helyeinek hosszú távú együttműködési partnerkapcsolata áll, amellyel támogatást ad a fiatalok nyelvi, kulturális és gazdasági kompetenciáinak erősítésére.

A nyári gyakorlatok lebonyolításában aktívan részt vett számos keszthelyi és Keszthely környéki székhellyel rendelkező - idegenforgalmi tevékenységi körben működő -intézmény is. 2008-as tanév nyári gyakorlatában szerepet vállaló intézmények (Balatoni Múzeum, Tourinform Iroda, Helikon Kastélymúzeum, Balatoni Kongresszusi Központ és színház, Keszthely Tourist Utazási Iroda, Szent András Állami Reumatológiai és Rehabilitációs Kórház) szívesen fogadták, és lelkiismeretesen foglalkoztak az intézményükhöz delegált ausztriai szakközépiskolás tanulókkal.

Az Alapítvány intézményéből 3 fő kísérte nyomon a külföldi tanulók nyári gyakorlatát, és segített a diákoknak a gyakorlattal kapcsolatos tevékenységek zavartalan lebonyolításában.

Az Alapítvány a projekt előírásoknak megfelelően folyamatos kapcsolatot tart fenn a Nyugat-dunántúli Régióban tevékenykedő tanirodákkal, egyeztetéseket végzett a taniroda vezetőkkel a gyakorlócégek működtetésével kapcsolatban.

Az Alapítvány megkezdte a céghálózat kialakításához kapcsolódó alapvető szervezési munkálatok elindítását, ill. a 2009. júniusában lebonyolításra kerülő nyári gyakorlattal kapcsolatos szervezési feladatok lebonyolítását, szándéknyilatkozatok előkészítését is.

 

Logoblock