Home
Educorb

„Tudás-Csere" Oktatási rendszerek hatékonyságjavítása - Utazó pedagógus vagy valami más..? - c. szemináriumsorozat első rendezvénye

A  „Tudás-Csere" Oktatási rendszerek hatékonyság javítása - Utazó pedagógus vagy valami más..? -  címmel szemináriumsorozat kerül megrendezésre a nyugat-dunántúli kistérségek oktatási referenseinek, és a megyei pedagógiai intézetek képviselőinek a részvételével.

Az első fordulóban, 2008. december 18-án HD OSR Friedrich Geiderer, alsó-ausztriai iskolaigazgató és iskolai főtanácsos előadásából megismerkedhettek a részvevők az osztrák oktatási rendszer működésével, Alsó Ausztria tartomány demográfiai viszonyaival (osztálylétszámok, pedagógus kar létszámok), oktatási struktúrájával, az oktatás finanszírozásának módjaival, szaktanári ellátottságával, a pedagógiai szolgáltatások és szakszolgálatok, és az utazó pedagógus rendszer működésével Alsó-Ausztriában.

A szeminárium második fordulójában február hónapban feldolgozásra kerülnek a külföldi és hazai tapasztalatok, a jó gyakorlatok és közös javaslatok kerülnek megfogalmazásra, amelyek ezt követően megyei fórumokon kerülnek bemutatásra, már szélesebb, a közoktatásban érdekelt kör bevonásával.

A "Tudás-csere" Oktatási rendszerek hatékonyságjavítása - Utazó pedagógus vagy valami más? - c. szemináriumsorozat 1. rendezvényének meghívója és programja
Elöadásanyag_ 1. rész_magyar nyelvü
Elöadásanyag_ 2. rész_magyar nyelvü
Elöadásanyag_1. rész_német nyelvü
Elöadásanyag_2. rész_német nyelvü
Elöadásanyag kiegészítés_német nyelvü

 

Logoblock