Home
Educorb

Osztrák-magyar iskolástalálkozó_Nyelvtanulást ösztönzö rendezvény 13-14 éves tanulók és tanáraik részére

Az EDUCORB_Partnerség az oktatásért a határtérségben c. projekt célja, hogy a nyugat-dunántúli határtérség (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék) és az ausztriai Industrieviertel térség (Niederösterreich tartomány) intézményei között fenntartható együttműködés alakuljon ki, a fiatalok nyelvi, kulturális és gazdasági készségeinek fejlesztése érdekében. A határon átnyúló iskolai projektek a fiatalok számára optimális keretfeltételeket nyújtanak más nemzetek kultúrájának és nyelvének megismerésére.

A projekt támogatást nyújt a releváns nyelvek legkisebb kortól történő elsajátítása érdekében, erősíti az együttműködést az osztrák és magyar közintézmények között. Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a szomszédos térségek és régiók nyelvét, kultúráját és mentalitását. Így a határtérség lakossága a többnyelvűségből származó előnyeit a jövőben az élet minden területén kamatoztatni tudja. Mivel a régió közös gazdasági területté fejlődik, fontos, hogy a fiatalok felkészültek legyenek a határokon átnyúló munkaerőpiacon és gazdaságban való részvételre, szélesedjen a látókörük, kialakuljon a mobilitásra való hajlandóságuk, hozzásegítve őket a jövőbeni versenyképességük megőrzéséhez.

Az osztrák-magyar iskolástalálkozónk keretében a határon átnyúló iskolai együttműködéseket és a nyelvtanulást szeretnénk ösztönözni az élménypedagógia eszközeivel. A kialakított szakmai programot osztrák és magyar 13-14 éves diákok és kísérő tanáraik részére kínáljuk.

Meghívó és Jelentkezési lap letölthető az Iskolák / Célcsoportorientált rendezvény menűpont alatt.

 

Logoblock