Home
Educorb

Osztrák-magyar iskolástalálkozó_Nyelvtanulást ösztönzö rendezvény 10-14 éves tanulók és tanáraik részére

Az EDUCORB_Partnerség az oktatásért a határtérségben c. projekt célja, hogy a nyugatdunántúliAz EDUCORB_Partnerség az oktatásért a határtérségben c. projekt célja, hogy a nyugatdunántúli határtérség (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék) és az ausztriai Industrieviertel térség (Niederösterreich tartomány) intézményei között fenntartható együttműködés alakuljon ki, a fiatalok nyelvi, kulturális és gazdasági készségeinek fejlesztése érdekében.


Az EDUCORB projekt az Ausztria-Magyarország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 keretében, az Európai Unió, a Magyar Köztársaság, és az Alsó-Ausztriai Tartományi Akadémia társfinanszírozásával valósul meg.


A két, párhuzamosan zajló rendezvény elősegíti az Industrieviertel tartományi és Nyugat-dunántúli iskolák közötti határon átnyúló együttműködést, és hozzájárul a tanulók interkulturális és nyelvi ismereteinek bővítéséhez.

Az együttműködési workshopra industrievierteli és Nyugat-dunántúli általános iskolai igazgatókat és tanárokat szeretnénk meghívni. Célunk, hogy a résztvevő pedagógusok átfogó képet kapjanak az osztrák és a magyar oktatási rendszerről, valamint az határon átnyúló iskolai együttműködések keretfeltételeiről. Lehetőséget kínálunk a közös gondolkodásra a jövőbeni együttműködések témáiról, valamint a személyes kapcsolatépítésre.


Az interkulturális nyelvi versenyre olyan industrievierteli és Nyugat-dunántúli felső tagozatos általános iskolásokat várunk, akik a magyart, illetve a németet idegen nyelvként tanulják. A verseny több állomásból fog állni. Az állomásoknál különböző feladatokat kapnak a résztvevők különböző témakörökben, amelyeknek megoldása során kreatív nyelvi és kulturális tudás- és tapasztalatcsere valósulhat meg a diákok között.

Meghívó és Jelentkezési lap letölthető az Iskolák / Célcsoportorientált rendezvény menűpont alatt.

 

Logoblock