Home
Educorb

Két napos óvopedagógus szeminárium "Kommunikáció, mint kulcskompetencia" cí­mmel

Az EDUCORB_Partnerség az oktatásért a határtérségben c. projekt célja, hogy a nyugat-dunántúli határtérség (Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyék) és az ausztriai Industrieviertel térség (Niederösterreich tartomány) intézményei között fenntartható együttműködés alakuljon ki, a fiatalok nyelvi, kulturális és gazdasági készségeinek fejlesztése érdekében. Jelenleg a projekt keretében az alsó-ausztriai Industrieviertel két óvodájában, Bad Erlachban és Wiener Neustadtban kb. 120 gyermek tanulja a magyar nyelvet. A sopron-fertődi kistérségben tavaly szeptembertől már 17 óvoda és 492 óvodás vesz részt a program keretében német nyelvi foglalkozásokon.


A második határon átnyúló szemináriumunk számára a „kommunikáció, mint kulcskompetencia" mottót választattuk. A program központi témája az óvodáskori többnyelvűség, mint készség fejlesztése. Projektünk keretében elkészült egy kézikönyv, amely a színvonalas óvodai nyelvoktatáshoz nyújt módszertani alapot és segítséget. A szeminárium első részében egy didaktikai bevezető keretében ennek a kézikönyvnek a használatához adunk támogatást az osztrák és magyar óvónők részére.
A második nap fő témája a környezettudatosságra nevelés, aminek az óvodák nevelési programjában Magyarországon és Ausztriában is kiemelt jelentősége van.

A szemináriumra a fenti témák iránt érdeklődő óvodapedagógusok jelentkezését várjuk a nyugat-dunántúli, valamint az alsó-asztriai Industrieviertel régiókból.

MeghĂ­vĂł
Jelentkezési lap

 

Logoblock