Home
Educorb

Negyedik határon átnyúló óvoda-iskola hálózati találkozó

Osztrák és magyar óvodai és iskolai intézményvezetők találkoztak Fertőszentmiklóson az EDUCORB extended projekt keretében megrendezésre került hálózati találkozón.

A rendezvény programja a Bezerédj Amália Óvoda és Bölcsődében indult, ahol Varga Bernadett, német nyelvi óvodapedagógus jáltal vezetett játékos német nyelvi foglalkozást tekinthettek meg a résztvevők.

A résztvevőket Kalmár Erika, Fertőszentmiklós alpoplgármestere köszöntötte, aki Fertőszentmiklós oktatásáról beszélt. 

A rendezvény szakmai fókusza - a korábbi szakmai találkozókon felmerült igények alapján - a nyelvi tehetséggondozás volt. Az előadók, a tématerület két neves szakértője, Dr. habil Bodnár Gabriella PhD egyetemi docens, igazgató, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Karának, Humántudományi Kutatóközpontjából, és Babai Zsófia, adjunktus, a Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Karának, Nemzetiségi és Idegen Nyelvi Tanszékéről voltak.

"Gyermek és serdülőkorban a tehetség olyan pszichológiai és testi adottságokat jelent, melyek lehetővé teszik a tanulóévekben kiemelkedő ismeretelsajátítást és teljesítményt, felnőttkorban pedig magas szintű teljesítményt, alkotást.„ (Feldhausen)

Az EDUCORB extended projekt keretében a Sopron-Fertőd kistérségben működő korai nyelvfejlesztési modell tudományos kísérésének eredményéről dr. Karaszi Andrea, a Borostyán Kft. cégvezetője ismertette az érdeklődőket.

Kalmár Erika elöadása
dr. Karaszi Andrea elöadása

 

Logoblock