Home
Educorb

Határon átnyúló óvoda-iskola hálózati találkozó és szimpózium idegen nyelvi tehetséggondozás témában

A Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. az EDUCORB extended projekt keretében, osztrák-magyar óvoda-iskola hálózati találkozót és szimpóziumot szervezett idegen nyelvi tehetséggondozás témában 2014. november 5-én Sopronban.

A hálózati találkozó célja az EDUCORB extended projekt eredményeinek (korai idegennyelv-fejlesztés az óvodában, idegennyelv-fejlesztés folyamatossága, német nyelvi foglalkozások az iskolában), tapasztalatainak áttekintése, értékelése volt, valamint a kitekintés a jövőre. A rendezvény elején, a rendezvénynek helyet adó Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskolában a résztvevők német nyelvű tanórákon vehettek részt, illetve ezt követően tapasztalatot cserélhettek a látottakról, illetve az iskolában alkalmazott idegennyelv-fejlesztési módszertanokról.

A rendezvényen a résztvevő, osztrák és magyar nyelvi pedagógusok, intézményvezetők Dr. habil Bodnár Gabriella PhD, egyetemi docens, igazgató asszony (Nyugat-magyarországi Egyetem, Benedek Elek Pedagógiai Kar, Humántudományi Kutatóközpont) "Óvodai és iskolai idegen nyelv  fejlesztése és tehetséggondozása  a gyakorlatban" című előadásából egy délutánon kereszetül ismerkedhettek a tehetséggondozás témájával: a tehetségazonosítás és tehetségfejlesztés módszereivel, a nyelvi tehetség jellemzőivel az óvódában és az iskolában, és a fejlesztő programokkal.

 

Logoblock